Skip to content

SCHOLEN

Student

Studenten hebben veel aan een ervaring in het buitenland. Naast de ontwikkeling van hun beroeps- en taalvaardigheden groeien ze er als persoon van. Internationalisering is een middel om studenten kennis van andere culturen te laten opdoen en te leren flexibel en zelfstandig te zijn.

Internationalisering is een goede manier om het onderwijs op een hoger niveau te brengen.
Een studie of stage in het buitenland levert extra kennis en ervaring op. Dat helpt studenten sneller aan een baan. En de Nederlandse economie profiteert van studenten met internationale ervaring. Daarom moedigt de Rijksoverheid studenten in het middelbaar en hoger onderwijs aan om te studeren of stage te lopen in het buitenland.

Door een studie of stage in het buitenland te volgen, leren studenten een andere taal en cultuur kennen en worden zelfstandiger. Ook leren ze wat hun eigen land kenmerkt en wat landen met elkaar verbindt. Die internationale kennis en ervaring zijn goed voor de economie en de Nederlandse rol in de wereldeconomie. Bovendien vinden studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen sneller een baan.

Docentprofessionalisering

Internationale samenwerking biedt docenten de kans op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied, maar ook om nieuwe lesmethoden te ontdekken. Een buitenlandse studiereis helpt de docenten bovendien om hun lessen te plaatsen in een beroepsmatig relevante (internationale) context. Ook is de rol van de docenten zeer belangrijk bij het motiveren van de studenten voor een ervaring in het buitenland.

Internationale samenwerking is een bron van inspiratie voor je eigen lespraktijk. Het stelt je in staat de internationale dimensie van je vak nog beter uit te dragen. Daarnaast vervul je een ambassadeursrol bij het enthousiasmeren van studenten voor een buitenlandervaring. Een docent die enthousiast vertelt over een eigen buitenlandreis raakt studenten.

Activiteiten als een studiereis naar het buitenland, een docentenstage of jobshadowing bieden legio mogelijkheden. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied, maar kun je ook je vakkennis verdiepen of een vreemde taal bijspijkeren.

Tijdens een buitenlandse studiereis of stage ervaar je hoe het is om op een andere plek les te geven. En hoe leuk het is om nieuwe contacten te leggen en het leven in het buitenland te proeven.

Er zijn subsidiemogelijkheden voor studenten- en docentenreizen naar het buitenland.

Gastlessen

In Nederland zijn de arbeidsmarkt en andere delen van de samenleving steeds meer internationaal georiënteerd. In contact staan met collega’s, klanten of buren met een andere culturele achtergrond is voor velen dan ook een dagelijkse realiteit.

Het is daarom belangrijk voor afgestudeerden om internationale vaardigheden en competenties te ontwikkelen die relevant zijn voor de multiculturele samenleving. Dit kunnen leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten doen door deel te nemen aan diverse internationaliseringsactiviteiten.

Van het basisonderwijs tot en met het tertiair onderwijs organiseren scholen en docenten verschillende activiteiten om leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten internationaal competent te maken.

Met bijna tien jaar ervaring in het onderwijs als docent, projectleider, schrijven van internationale opleidingen, organiseren van reizen in Nederland en buiten Nederland vind ik het super leuk om gastlessen te verzorgen voor middelbare scholen, mbo, hbo en universiteiten. Naast het docentschap ben ik vanaf mijn 18e jaar ondernemer in diverse branches: taxi, restaurants, kinderopvang, discotheken, vastgoed en reizen. Het ondernemen doe ik in Nederland, Suriname, Dubai en Lloret de Mar.

Nodig je mij uit om een gastles te verzorgen bij jou op school?

Studeren in Dubai

Studeren op een locatie die tien jaar geleden nog niet bestond? Dan zijn de Verenigde Arabisch Emiraten bij uitstek de bestemming die je zoekt! Hier bevinden zich nu het uiterst fascinerende, welvarende en modernste steden van de wereld. Met deze ontwikkelingen is het onderwijs systeem in de VAE ook meegegroeid, de zakenwereld is een van de meest ontwikkelde en snelst groeiende van de wereld. Studenten worden dan ook op hoog tempo met hoge kwaliteit opgeleid, want alleen het beste is goed genoeg!

Dubai staat bekend om de torenhoge wolkenkrabbers en gebouwen. Bezoek de bekende bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa en Burj Al Arab. Houd je van shoppen? Dan is Dubai dé plek voor jou! Het is een echt shop-walhalla met meer den 70 winkelcentra. Maar naast shoppen kun je in deze stad ook bizarre activiteiten doen. Ga bijvoorbeeld skiën middenin de woestijn in The Mall of Emirates! Of bezoek de bekende ‘Gold Souks’, een straat met tientallen winkels en etalages bomvol gouden sierraden en juwelen. Dubai biedt een toonaangevend centrum voor multinationals en grote bedrijven.

Waarom studeren in de Verenigde Arabische Emiraten?

De VAE is een unieke plek om te studeren, alles draait om moderniteit, de toekomst en de luxe. Deze combinatie is toonaangevend voor de cultuur. Hieruit is dan ook te merken dat het land erg vooruitstrevend is en zo zo snel mogelijk het beste voor elkaar willen krijgen. Dit is ook te merken in de opleidingen, deze worden zorgvuldig geselecteerd en pas gestart wanneer er zekerheid is dat het de beste kwaliteit is dat ze kunnen bieden. In de VAE werken ze dan ook samen met specialisten uit het vakgebied en bieden ze praktijklessen aan om te leren hoe je de theorie het beste kunt toepassen.

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

  • Stagebemiddeling
  • Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Dan ben jij in Dubai aan het juiste adres! Dubai is een emiraat die geen grenzen kent. Het is één van de snelst ontwikkelende landen en er wordt massaal geïnvesteerd in handel, toerisme, onderwijs, gezondheidszorg en onroerend goed. Een stage in Dubai geeft jou een unieke kans om een andere wereld te leren kennen met veel kansen.
    Steeds vaker kiezen studenten voor een buitenlandse stage. De buitenlandervaring wordt door veel bedrijven gewaardeerd en staat dus goed op je CV.
    Wij doen aan stagebemiddeling voor Nederlandse studenten in Dubai. In vrijwel iedere branche hebben wij leuke stageplaatsen beschikbaar!
  • Huisvesting
  • Ga jij studeren of stage lopen in Dubai en heb jij huisvesting nodig? Geen nood! Wij helpen je hier graag bij.

Studieproject in Dubai

Wij bieden 7 en 14 daagse studieprogramma’s aan voor groepen vanaf 10 personen. Het programma omvat excursies naar scholen en bedrijven, culturele activiteiten en ontspanning. Maar ook taallessen of projecten bij lokale bedrijven zijn mogelijk. De reis kan worden samengesteld naar het curriculum van iedere opleiding. Elke reis kan geheel aan uw wensen worden aangepast.

Docentenreis Naar Dubai

Wij bieden studieprogramma’s aan voor groepen vanaf 4 personen. Het programma omvat excursies naar scholen en bedrijven, culturele activiteiten en ontspanning. Maar ook taallessen, docentenstage of jobshadowing zijn mogelijk. Elke reis kan geheel aan uw wensen worden aangepast.

Lloret de Mar

Studieproject in Lloret de Mar

Wij bieden 7 en 14 daagse studieprojecten aan in Lloret de Mar. Het programma omvat taallessen in het Engels of Spaans, projecten bij lokale bedrijven, excursies naar scholen en bedrijven, culturele activiteiten en ontspanning. Het project kan worden samengesteld naar het curriculum van iedere opleiding. Elke reis kan geheel aan uw wensen worden aangepast.

Copyright © 2023 SU2TRAVEL4. All Rights Reserved.